Cat de mult se poate ingrasa o femeie in timpul sarcinii?

 

Femeile care sunt supraponderale înainte de sarcină și cele care se îngrașă foarte mult în timpul sarcinii vor avea, cel mai probabil, copii obezi la vârsta de 7 ani.

Studiul care a condus la un astfel de rezultat s-a desfășurat din 1998 până în 2013 și a presupus observarea a peste 700 de femei în trimestrul III de sarcină. După 7 ani de la naștere, peste 20% dintre copii erau obezi.

Și alți specialiști americani au studiat cum influențează kilogramele în plus acumulate în timpul sarcinii sănătatea copilului. Concluziile au fost că femeile care iau prea mult în greutate în timpul sarcinii prezintă riscuri mai mari să nască un copil care să sufere de tulburări de spectru autist. Acestea sunt mai frecvente în rândul copiilor a căror mame s-au îngrășat câte 15 kilograme în timpul sarcinii. Cercetările arată că schimbările de greutate în timpul sarcinii şi autismul ar putea avea la bază aceeaşi cauză.

Contează foarte mult care este greutatea la începutul sarcinii. Astfel pentru o gravidă iniţial normoponderală, maximul admis este de 12-14 kg până la finalul sarcinii peste greutatea inițială, pentru o gravidă subponderală maxim 16-18 kg, iar pentru o gravidă supraponderală greutatea la finalul sarcinii ar trebui să nu indice mai mult de 8-10 kg în plus.