Castigatorii Maratonului International Bucuresti

Competitia a ajuns la cea de-a 7-a ediție.

Kenyanul Michael Kipkorir Kipyego a câştigat Maratonul Internaţional Bucureşti. El a stabilit recordul cursei la 2 ore, 13 minute şi 37 de secunde si a fost urmat în clasament de alţi doi conaţionalii de-i săi.

Cursa feminină de maraton a fost câştigată, în premieră, de o româncă, Paula Claudia Todoran, legitimată la CSM Zalău, cu timpul de 2 ore, 41 de minute şi 23 de secunde. Ea a fost urmată de o sportiva din Kenya si Adela Paulina Băltoi, de la CS Pandurii Târgu Jiu.

La proba de semimaraton s-a impus Alexandru Nicolae Soare, urmat de kenyenii Stanley Tarus şi Nelson Cherutich.

La feminin, primele două locuri au fost ocupate de sportive române, Mădălina Monica Florea şi Mihaela Maria Prundus, locul trei fiind al polonezei Anna Celinska.

La Campionatele Naţionale de Maraton câştigător a ieşit Sorin Mineran, de la ACS Run for Agro, urmat de Ştefan Lupulescu, de la CS Pandurii Târgu Jiu şi Ionuţ Ghiţă, de la CSU Galaţi. Campioană naţională la maraton a ieşit Paula Claudia Tudoran, câştigătoarea cursei feminine a Maratonului Internaţional Bucureşti.

Medalia de argint a fost câştigată de Adela Paulina Băltoi iar cea de bronz de Alina Nicoleta Petrescu. La cele şapte probe ale Maratonului Internaţional Bucureşti au participat aproape 9.000 de oameni, dintre care 2.000 au fost copii.