Confidenţialitate

Câți bani au donat băncile din România, până în prezent, în lupta împotriva pandemiei COVID-19

Donațiile au fost destinate achizițiilor de echipamente și aparatură medicală pentru sprijinul sistemului sanitar local și al populației afectate, potrivit datelor centralizate de la bănci.

Băncile din România au donat peste 23,5 milioane lei, până în prezent, în lupta împotriva pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat trimis Europa FM de Asociația Română a Băncilor (ARB).

Peste 220 de spitale au fost susţinute de băncile din România pentru achiziția de aparatură și materiale sanitare și peste 100 de ONG-uri au beneficiat de suport financiar și de altă natură în activitățile pe care le desfășoară în combaterea efectelor pandemiei. Prin acțiunile sistemului bancar au fost achiziționate aparate de ventilație mecanică de înaltă performanță, echipamente de protecție medicală, teste COVID-19, dezinfectanți și alte materiale esenţiale pentru desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime.

În cadrul campaniei #Dreptullabanking sunt comunicate ”contribuțiile băncilor la creșterea economică a României”, informațiile fiind prezentate la adresa https://dreptullabanking.ro.