Casele de moda trebuie sa modifice compozitia unor parfumuri celebre pentru a respecta noile reglementari europene in domeniu

Astfel, companiile trebuie să renunțe la câțiva compuși – așa cum este mușchiul – care au fost interziși pe motiv că ar putea provoca alergii.

În 2012, un raport consultativ a recomandat limitarea utilizării a 12 ingrediente – considerate piloni ai industriei parfumurilor de lux – cum ar fi citralul din uleiul de lămâi și mandarine; cumarina, din boabele de tonka și eugenolul, din uleiul de trandafir. Din această listă, doar trei ingrediente sunt pe punctul de a fi interzise.

Prin urmare, parfumuri celebre ca No. 5 și Miss Dior ar trebui să fie modificate. Au în compoziție mușchi, ingredientul care le dă o notă lemnoasă, dar care e pe lista posibililor alergeni. Așa cum era de așteptat, industria parfumurilor s-a plâns că și cele mai mici modificări ar putea afecta radical mirosul acestora, precum și vânzările.

Pe de altă parte, noile reglementări europene prevăd ca parfumurile să fie etichetate complet și să includă avertismente legate de alergeni.