CURTEA DE ARGEŞ: Case în pericol de prăbușire din cauza unei alunecări de teren

Șase case de pe o stradă din Curtea de Argeș sunt în pericol de prăbușire după ce autoritățile au ignorat timp de 13 ani o alunecare de teren care s-a activat în timpul inundațiilor din 2005.

Eroziunea a continuat până a ajuns la temelia caselor, iar oamenii sunt disperați pentru că nu au unde să se ducă, transmite corespondentul Europa FM, Ana Sorescu.

Au trecut 13 ani de când pământul de lângă strada Rozelor din Curtea de Argeș a luat-o la vale nefiind susținut de nimic.
De atunci și până acum eroziunea a continuat, dar autoritățile locale au avut alte priorități și ca urmare oamenii au fost nevoiți să suporte consecințele.
Pământul s-a erodat până a ajuns chiar la temelia caselor care acum riscă să se prăbușească. Oamenii nu știu unde să se ducă .
Sunt șase case amenințate de alunecarea de teren și consolidarea malului de pământ ar putea începe abia în această primăvară.
Ar mai fi un amănunt de care depinde demararea lucrărilor- mutarea conductei de gaze.
Primarul Constantin Panțurescu spune că a fost aprobată această mutare și că șantierul va fi redeschis mâine, dar lucrările nu vor continua decât dacă vremea permite acest lucru.
Meteorologii au anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni revin ninsorile și ploile, iar oamenii care locuiesc în cele șase case amenințate de prăbușire nu mai au nicio speranță.
Ei au rămas în case întrucât nu au unde să se ducă.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS