Căsătoriile între minori, interzise prin lege în Germania

Guvernul de la Berlin a adoptat un proiect care stabilește vârsta minimă pentru căsătorie în Germania la 18 ani. În plus, instanțele vor anula mariajele între copii cu vârsta sub 16 ani.

La jumătatea anului trecut, aproximativ 1.500 de minori fără origini germane care trăiesc în țară erau înregistrați ca fiind căsătoriți, conform Registrului Central al Cetățenilor Străini cu sediul la Koln.

Inițiatorul proiectului de lege, ministrul german al Justiției, crede că astfel de situații afectează dezvoltarea naturală a minorilor. În opinia lui, ”copiii nu au ce căuta în fața ofițerului stării civile sau la altar”.

Așadar, în baza noii legi, toate căsătoriile încheiate între persoane cu vârsta sub 16 ani vor fi declarate nule și neavenite. Totodată, noile reguli cer instanțelor de judecată să anuleze orice căsătorie în cazul în care unul dintre cei doi membri ai cuplului avea vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani la momentul căsătoriei.

Guvernul intenționează să extindă noile reguli și la căsătoriile încheiate în afara Germaniei. Totuși, autoritățile ar putea să nu aplice legea în anumite cazuri speciale, precum o boală gravă sau care pune viața în pericol.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS