Confidenţialitate

Casa Regală: Este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei

Margareta, Custode al Coroanei, a transmis, duminică, un mesaj către națiune, în contextul actualei epidemii de nou coronavirus.

Fiica defunctului Rege Mihai îndeamnă populația să rămână în case.

“Este absolut necesar să continuăm să stăm acasă şi să înţelegem gravitatea situaţiei. Ştiu că e foarte dificil. De asemenea, nu trebuie cumpărate exagerat de multe alimente. Aceasta creează blocaje şi nu ajută pe nimeni”, spune Margareta.

“Societatea civilă şi românii dau dovadă de generozitate şi de spirit de răspundere. Sunt multe asociaţii şi persoane care oferă sprijin moral, psihlogic şi servicii celor mulţi care sunt izolaţi acasă. Livrează cumpărături la domiciliu o mulţime de asociaţii din întreaga ţară”, adaugă aceasta.

Potrivit Casei Regale, serviciile Fundaţiei Regale Margareta a României continuă şi că Telefonul vârstnicului funcţionează zilnic, cinci psihologi, trei asistenţi sociali şi douăzeci de voluntari vorbind la telefon cu oamenii în vârstă la numărul 0800 460 001. Ei dau sfaturi psihologice şi confort emoţional, alină singurătatea, dau informaţii practice şi consiliere socială.

Margareta a transmis că fundaţia sa a iniţiat Fondul special pentru seniori, pentru problemele provocate de coronavirus, şi că se pot face donaţii printr-un SMS cu textul “SINGUR” la numărul 8844.

“În încheiere, mulţumesc cu toată recunoştinţa medicilor, personalului medical şi miilor de voluntari care se află în prima linie a luptei cu acest nou duşman al umanităţii”, a conchis Custodele Coroanei.