Confidenţialitate

Opoziția cere o analiză pe situația Casei de Comerț Unirea după ce s-a aflat că vinde mai multe produse de import decât produse provenite de la fermierii români | AUDIO

Scandaluri în lanț cu privire la Casa de Comerț Unirea după ce s-a aflat că vinde produse din import și nu legume și alimente produse de fermierii români. Corpul de Control din Ministerul Agriculturii a descoperit o serie de nereguli, deși conducerea este numită tot de Guvern. Opoziția a cerut Comisiei de Agricultură din Senat să analizeze situația acestei companii de stat, având în vedere investițiile din fonduri publice.

Senatorul USR Sebastian Cernic: „Casa Unirea este doar o mașină de tocat bani publici, nu un instrument în ajutorul fermierilor”

Senatorul USR Sebastian Cernic: „Am cerut în ședința Comisiei de Agricultură prezentarea acestui raport și am solicitat ca Justiția să recupereze aceste sume și să-i tragă la răspundere pe iluzioniștii din PSD care au semnat pentru direcționarea fondurilor în această schemă de tip mafiot. Așadar, o societate înființată cu scopul de a ajuta producătorii autohtoni, în realitate vindea produse de import. Cine știe cine mai storcea bani de acolo… Casa Unirea este doar o mașină de tocat bani publici, nu un instrument în ajutorul fermierilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lansată în 2018 de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, „Casa Unirea” trebuia să devină un intermediar între agricultori și comercianți, să vândă marfa producătorilor români. Fosta șefă a companiei, Mariana Cotoi, a fost înlocuită recent cu Ionuț Radu, legumicultor.

Senatorul USR Sebastian Cernic, despre neregulile găsite în cadrul Casei de Comerț Unirea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Iată ce a găsit direcția de control din cadrul Ministerului Agriculturii la fața locului:

1. Deficiențe și nereguli în activitatea managementului Casei Unirea;

2. Facturi neîncasate în valoare de peste 10 milioane de euro;

3. Comercializarea într-o proporție mai mare a produselor din import decât a celor provenite de la producători autohtoni”, a spus senatorul USR Sebastian Cernic.

Casa Unirea vindea produse precum energizante și chipsuri, mai arătau verificările Corpului de Control din Ministerul Agriculturii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Noi scumpiri la carburanți: Un litru de benzină standard a trecut de 7 lei. Adrian Negrescu: „De la 1 iulie va crește din nou”| AUDIO