Confidenţialitate

Românii ar putea alege o casă de asigurări de sănătate privată, prevede un proiect de lege depus la Parlament de USR. Deputat: „Cu aceiași bani, fiecare român ar putea beneficia de servicii mai bune” | AUDIO

Între timp, la Parlament, USR a depus un proiect de lege care prevede înființarea „Pilonului 2” în Sănătate. Adică, românii să se poată asigura și în sistemul privat, la o casă de asigurări de Sănătate privată, care să facă o concurență Casei Naționale de Sănătate, care deține azi monopolul.

Cristina Prună, deputată USR: „Cu aceiași bani, fiecare român ar putea beneficia de servicii mai bune”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Reforma aceasta ar însemna până la urmă să mutăm puterea din mâna politicienilor care conduc în prezent sistemul de sănătate în mâna cetățenilor, a pacienților. Practic, românii ar putea să își aleagă furnizorul de sănătate, spitalul sau clinica la care să meargă, să nu mai stea la cozi interminabile. Cu aceiași bani, adică 165 de lei pe lună – 5% din CASS-ul pe un salariu minim – fiecare român ar putea beneficia de servicii mai bune”, a declarat Cristina Prună, deputată USR.

Românii ajung să plătească în prezent pentru multe servicii de care – teoretic – ar trebui să beneficieze gratuit… pentru că mereu este invocat faptul că s-au terminat plafoanele acoperite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Serviciile sanitare gratuite sunt, de fapt, pe bani, arată inițiatorii.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Noi, până să ajungem în spital trebuie să avem un asigurator care să ne tragă de mânecă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ce încercăm noi să facem astăzi? Să luăm puterea din mâna unui singur finanțator, din mâna Casei Naționale de Asigurări și românul să aibă puterea ca o sumă să o redirecționeze către un asigurator privat. Noi, până să ajungem în spital trebuie să avem un asigurator care să ne tragă de mânecă, la care noi i-am dat bani, bani munciți de noi și care să ne spună: «Alo, Ioana, Claudiu, Cristina, Emanuel, apucă-te de sport, fă-ți analize din timp». Asiguratorul fuge după tine, pentru că are un interes și un control”, a spus Emanuel Ungureanu, deputat USR.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Chirurg de la Institutul „Marius Nasta”, care primea mită în bani, dar și produse alimentare „de la țară”, condamnat  la trei ani închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă | AUDIO