Confidenţialitate

Chirurg de la Institutul „Marius Nasta”, care primea mită în bani, dar și produse alimentare „de la țară”, condamnat  la trei ani închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă | AUDIO

Un chirurg de la Institutul „Marius Nasta” a fost condamnat  la trei ani închisoare cu suspendare. El primea bani, dar şi mită în găini, brânză și palincă. Medicul a recunoscut că a luat în mod repetat mită de la pacienţi. Decizia instanței nu este definitivă. El face parte din grupul de doctori corupţi de la „Marius Nasta”, destructurat de procurori în septembrie anul trecut. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul specialist în chirurgie toracică şi profesor universitar a primit într-o primă instanță o pedeapsă blândă după ce a încheiat cu procurorii de la Parchetul Capitalei un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Chirurgul lua în mod curent bani de la pacienţii internaţi la „Marius Nasta”, procurorii au documentat 32 de astfel de cazuri. El cerea între 100 şi 2.000 de lei în contul intervenţiilor chirurgicale, dar şi diverse produse alimentare „de la ţară”: găini, brânză, palincă, suc de roşii. Nu refuza produse din import, cum este cazul unei paciente care i-a dat o sticlă de whisky japonez.

Doctorul făcea parte din grupul celor patru medici de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală arestați pentru luare de mită și cărora procurorii le-au pus sechestru pe sume și bunuri de 800.000 de euro.

Conform datelor de la dosar, de regulă, înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea şpaga în plic, după care împărţea banii colegilor săi prin intermediul unei aplicații financiare.

Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor. Recent, un medic rezident care făcea parte din echipa medicală a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare. Și el a recunoscut că primea mită în mod regulat de la pacienţi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Deputat USR, sesizare la ANI privind declarațiile de avere ale șefului DNA: „O petrecere de botez ca o nuntă, undeva la 500.000 de lei” / „Domnul Voineag pare a fi procurorul acestui stat cu epoleți” | AUDIO