Cărţile a trei autori români contemporani au fost incluse în biblioteca Universităţii din Iowa

Volumele ”r e t r o v i z o r”, de Răzvan Pricop, ”Cu dricul pe contrasens”, de Octavian Perpelea, și ”Într-un pat, sub cearșaful alb”, de Andra Rotaru, publicate de editura frACTalia în 2015, se vor putea găsi, începând din această lună, în Iowa, SUA, la The University of Iowa Libraries: Main Library, precum și la Shambaugh House, sediul celui mai prestigios program de rezidențe literare internaționale din Statele Unite ale Americii, The International Writing Program (IWP), potrivit site-ului Agenţiei de Carte.

coperta Razvan Pricop

De asemenea, textele celor trei autori români sunt traduse şi dezbătute în cadrul programului de masterat de traduceri al Universităţii din Iowa.

Astfel, comunitatea românească din Iowa, dar şi studenţii sau scriitorii internaţionali, care studiază sau vor fi bursieri în Iowa, vor avea acces la volume ale scriitorilor români.

În anul 2014, IWP a selectat-o pe scriitoarea Andra Rotaru, care a primit bursele The International Writing Program (Iowa), Annual Outreach Fellowship (University of Iowa) şi Ragdale Residency, Chicago.

coperta Andra Rotaru

The International Writing Program (IWP) a fost înfiinţat în anul 1967, cu scopul de a aduce împreună o varietate de scriitori internaţionali şi, totodată, de a examina tendinţele actuale în literatura mondială.

Aproape 50 de ani mai târziu, rezidenţa IWP a devenit cea mai veche şi cea mai extinsă din lume, găzduind peste 1.400 de scriitori din peste 130 de ţări la Universitatea din Iowa, instituţie americană de cercetare de prestigiu, recunoscută la nivel mondial pentru programele de scriere, iar oraşul Iowa a fost desemnat Oraş al Literaturii UNESCO.

coperta Octavian Perpelea

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS