Confidenţialitate

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Infecţioase Iaşi, condamnată definitiv pentru luare de mită

Carmen Dotobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost în ultimele luni una dintre cele mai puternice voci în lupta împotriva coronavirusului.

Aproape zi de zi vorbește despre starea pacienţilor internaţi la Iaşi sau despre ultimele noutăţi privind virusul.

Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de 3 ani cu suspendare, din prima instanţă, însă, i-au modificat pedeapsa complementară.

Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să predea, nici să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, timp de 5 ani.

„Am luat act de decizia justiției, sigur cu tristețe. Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, a transmis Carmen Dorobăţ.

Soţul ei, Gheorghe Dorobăţ, a fost condamnat şi el în primă instanţă, tot cu suspendare la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel, nici acesta nu are voie să predea. Lui Gheorghe Dorobăţ i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015.

Carmen Dorobăţ a fost acuzată că a luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.