Confidenţialitate

Carmen Dan: Numărul migranților ajunși în România nu e deloc îngrijorător

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că printre migranții care au intrat în România se află și persoane cu risc la adresa securității naționale, precizând, însă, că acestea nu sunt în număr îngrijorător și se află în regim închis.

Este un număr care nu este deloc îngrijorător. Nu, nu sunt sute”, a spus demnitarul într-un interviu acordat Agenției Naționale de Știri, Agerpres.

Ea a arătat că toți migranții sunt supuși unor controale, iar cei identificați ca prezentând un minim risc sunt în centre cu regim închis.

“Aceste persoane intră în proceduri foarte stricte. Lucrăm foarte bine și cu Parchetul — ele sunt identificate, sunt supuse unor controale în așa fel încât să ne asigurăm că în centrele de azil sunt persoane care nu presupun un risc la adresa securității naționale. Cei care sunt identificați ca prezentând un minim risc sunt în centre cu regim închis. (…) Cei care sunt în centrele de azil sunt într-un regim deschis, dar nu sunt lăsați nesupravegheați. Sunt autorități care sunt foarte atente ca lucrurile să rămână într-un cadru firesc”, a adăugat ministrul.