Confidenţialitate

Carmen Dan: Manifestările de sâmbătă vor fi gestionate corespunzător

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat asigurări vineri că vor fi luate toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a fiecărui eveniment în parte care va avea loc sâmbătă, 9 iunie, cu aprobarea Primăriei Capitalei, relatează Agerpres.

“Vreau să îi asigur pe români că am cerut structurilor Ministerului Afacerilor Interne să ia toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a fiecărui eveniment în parte. Toate sunt importante, iar instituţiile statului sunt în slujba tuturor cetăţenilor, motiv pentru care am solicitat ca fiecare acţiune a forţelor de intervenţie să aibă în vedere, cu prioritate, protecţia participanţilor. Am încredere că aşa se va întâmpla”, a scris ministrul pe Facebook.

Carmen Dan, care va participa la mitingul PSD, a precizat că îşi va încredinţa propria siguranţă jandarmilor, poliţiştilor şi celorlalţi reprezentanţi ai MAI.

Jandarmii bucureşteni au anunţat că vor fi prezenţi la toate cele 13 evenimente aprobate a se desfăşura în cursul zilei de sâmbătă, în vederea asigurării protecţiei participanţilor şi prevenirii unor eventuale stări conflictuale.

Scopul misiunilor Jandarmeriei Capitalei este acela de a menţine un climat de linişte care să permită exercitarea drepturilor şi libertăţilor garantate tuturor cetăţenilor de prevederile legale în vigoare şi de Constituţie.

Potrivit Jandarmeriei, dispozitivul de intervenţie al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti va fi dimensionat corespunzător astfel încât să permită îndeplinirea misiunilor specifice în cele mai bune condiţii.

De asemenea, la nevoie, acest dispozitiv va putea fi suplimentat în cel mai scurt timp, fiind pregătită, în acest sens, rezerva de cadre necesară.