Confidenţialitate

Carmen Dan își pune mandatul pe masa premierului. ”Mi-am depus mandatul. Plec cu fruntea sus”

ACTUALIZARE: Viorica Dăncilă a reacționat la scurt timp după anunțul făcut de Carmen Dan. Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat că aceasta este dezinformată și că PSD nu va ceda niciodată presiunilor președintelui.

Liderii PSD decid în scurt timp cine pleacă din Guvernul Dăncilă. Înaintea unei decizii oficiale, Carmen Dan a anunțat că își depune mandatul și lasă la decizia premierului Viorica Dăncilă viitorul ministerului pe care l-a condus până azi.

„Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister. Mi-am depus mandatul. Plec cu fruntea sus (…) Nu am ce să-mi reproșez”, a declarat Carmen Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) se reuneşte, la această oră, la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă, în şedinţa CExN PSD va fi decisă formula remanierii guvernamentale.

Potrivit unor surse apropiate PSD, au fost evaluate opt ministere, dar la final doar doi miniștri vor fi schimbați, mai exact, ministrul de Interne, Carmen Dan, și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

În locul lui Carmen Dan ar putea fi numit Nicolae Moga, senator de Constanța și vicepreședinte al Senatului României, iar în locul lui Teodor Meleșcanu ar urma să vină Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL, care a trecut în ALDE. În Guvern ar putea să intre pe postul de vicepremier Mihai Fifor, secretar general al PSD.