Carmen Dan anunță măsuri pentru reducerea cozilor la Pașapoarte

După cozile de la Paşapoarte din ultimele săptămâni, ministrul de Interne spune că a găsit soluţia: o campanie în comunităţile de români din străinătate.

Carmen Dan i-a explicat premierului Mihai Tudose că aglomeraţia ar avea drept principală cauză numărul mare de cereri de paşapoarte depuse vara în oraşele de domiciliu de românii care trăiesc în afara ţării.

”Intenţionăm să demarăm o campanie în comunităţile de români din afara ţării, sens în care solicităm şi sprijinul MAE. Noi am făcut cunoscut faptul că cetăţenii aflaţi în afară pot să se adreseze şi să depună documente şi la consulate, dar dacă ei nu vin la consulate să-şi facă paşapoarte, propunerea noastră este să mergem noi către ei. Astfel, vrem să mai reducem din presiunea depusă pe serviciile de eliberare din ţară”, a declarat Carmen Dan, în debutul şedinţei de Guvern.

Ministrul de Interne a explicat care ar fi cauzele care duc la formarea cozilor de la direcţiile de paşapoarte din toată ţara.

”Situaţia de la Serviciul Paşapoarte este o situaţie care apare în această perioadă – două, trei luni – în fiecare an, datorită supraaglomerării infrastructurii pe deficitul de personal despre care ştim cu toţii că îl avem la nivelul ministerului. În prezent, această situaţie este în curs de rezolvare”, a explicat Carmen Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din statisticile Ministerului de Interne, în România se cere în prezent eliberarea a 13.000 de paşapoarte în fiecare zi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aglomeraţia din ultimele săptămâni a fost pusă de Carmen Dan pe seama deficitului de personal de la Interne, dar şi a insistenţei bucureştenilor de a merge pentru paşapoartele noi la sediul din Pipera, în detrimentul celui din Piaţa Amzei.

De fapt, în fiecare an, vara, la Pașapoarte, se stă la coadă! Statul la coadă, însă, și intratul în față, peste rând – cum se spune – sunt obiceiuri vechi, care s-au transformat odată cu timpurile. Cum? A încercat să afle Liliana Nicolae.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS