Carmen Dan a cerut până joi o primă evaluare a pagubelor, pentru acordarea ajutoarelor de stat

Ministrul Internelor, Carmen Dan, s-a aflat, luni, în judeţul Arad, unde a solicitat ca până joi să fie realizată o primă evaluare a celor mai însemnate pagube produse de furtună, pentru a se putea iniţia demersurile în vederea acordării ajutoarelor de stat. Până în prezent, pe baza solicitărilor sosite de la primării, a rezultat că au fost afectate 35 de localităţi, situaţia cea mai gravă înregistrându-se în localitatea Moneasa. La acest moment, în judeţul Arad nu mai sunt persoane internate în unităţi spitaliceşti ca urmare a efectelor fenomenelor meteo extreme din cursul zilei de duminică.

Ministrul Carmen Dan s-a aflat, luni, la Arad unde s-a întâlnit cu prefectul, şeful Inspectoratului pentru Şituaţii de Urgenţă şi reprezentanţii autorităţilor locale care participă la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase din cursul zilei de duminică.

La întâlnire au participat, de asemenea, şefii structurilor MAI din judeţ, membre în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

”Pe baza informaţiilor primite până în prezent de la autorităţile locale a rezultat că au fost afectate 35 de localităţi, situaţia cea mai gravă înregistrându-se în localitatea Moneasa. La acest moment nu mai sunt persoane internate în unităţi spitaliceşti ca urmare a efectelor fenomenelor meteo extreme din cursul zilei de ieri”,anunţă Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat.

În teren, la ora transmiterii acestei ştiri, se află 14 echipe de intervenţie pentru remedierea defecţiunilor la alimentarea cu energie electrică. Acestea au ca prioritate spitalele care încă funcţionează pe bază de generatoare, astfel încât pacienţii din aceste unităţi spitaliceşti să nu aibă de suferit.

Carmen Dan a solicitat ca până joi să fie realizată o primă evaluare a celor mai însemnate pagube produse de furtună, pentru a se putea iniţia demersurile în vederea acordării ajutoarelor de stat.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atât pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor. Premierul a aprecizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate.

O persoană a murit şi 15 au fost rănite în urma furtunii produse în judeţul Arad. Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt şi mai multe acoperişuri au fost smulse.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS