Confidenţialitate

Carles Puigdemont nu se ascunde în Belgia, a declarat avocatul acestuia

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont nu se ascunde în Belgia și nu s-a hotărât dacă va cere azil, a declarat marți Paul Bekaert, avocatul său, într-un interviu la Radio 1.

„Nu a fugit din Barcelona”, a dat spus Bekaert, care a precizat că este dreptul său de a fi în Belgia, mai ales că nu există nimic împotriva lui.

Dacă Pujdemont va cere azil în Belgia, avocatul a declarat că „nu s-a decis nimic deocamdată” și a afirmat că nu știe dacă o astfel de solicitare ar avea succes pentru că: „Cineva poate să ceară, dar să și obțină este altă discuție”.

Paul Bekaert a mai anunțat că fostul șef al executivului catalan ar urma să susțină o conferință de presă la orele 11:30 (13:30 ora României).

Avocatul belgian a adăugat că Puigdemont a venit în Belgia în pentru că Bruxellesul este capitala Europei și un forum de unde să se adreseze unei audiențe mai mari.

Totodată, acesta a acuzat Madridul că abuzează de procese în scopuri politice, într-o referire la refuzul autorităților spaniole de a permite organizarea unui referendum privind independența Cataloniei.