Cariera impresionantă a lui Usain Bolt în cifre – INFOGRAFIC

Usain Bolt, născut pe 21 august 1986, în Sherwood Content, Jamaica, este unul dintre cei mai importanţi atleţi contemporani.

Usain Bolt a câştigat, vineri, finala probei de 200 de metri din cadrul Jocurilor de la Rio. Usain Bolt şi-a trecut astfel în palmares a opta medalie olimpică de aur.

Ieri, Usain Bolt a triumfat și cu ștafeta de 4x100m a Jamaicăi pentru a 3-a medalie de aur, la fel cum s-a întâmplat și la Beijing și Londra. Bilanţul la Jocurile Olimpice a crescut astfel la 9 medalii de aur.

Usain Bolt rămâne cu recordul mondial la 200 de metri (19 secunde şi 19 sutimi, în 2009).

“Nu mai trebuie să dovedesc ceva. Ce altceva mai pot face pentru a arăta că sunt cel mai bun? Încerc să fac parte din acea listă a celor mari, alături de Muhammad Ali şi de Pele. Pentru asta am muncit în toţi aceşti ani, să devin o legendă. Am demonstrat lumii că poţi reuşi în sport fiind curat, hotărât şi muncind din greu. Am adus entuziasm acestui sport şi am convins oameni să urmărească atletismul”, spunea atletul al finalul cursei.

La finalul anului trecut, Usain Bolt şi jucătoarea americană de tenis Serena Williams au fost aleşi de cotidianul L’Equipe “campionii campionilor” în 2015.

Usain Bolt este considerat cel mai rapid om din lume.

Cariera impresionantă a lui Usain Bolt în cifre - INFOGRAFIC

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS