Care sunt muzicienii care s-au calificat în etapa a II-a a Secțiunii de Pian a Concursului Enescu 2016

Câte doi muzicieni din Coreea de Sud și Japonia și câte unul din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Lituania, Serbia, Letonia și Ucraina s-au calificat în etapa a II-a a Secțiunii de Pian a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunțate duminică.

Etapa a I-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Pian, s-a desfășurat în zilele de 16, 17 și 18 septembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București. Juriul de specialitate a decis duminică, 18 septembrie, concurenţii calificaţi pentru etapa a II-a Concursului: Kyuho Han (Coreea de Sud), Triantafyllos Liotis (Grecia), Konstantin Emelianov (Rusia), Danor Quinteros (Chile), Mihoko Oshima (Japonia), Victoria Vassilenko (Bulgaria), Morta Grigaliūnaitė (Lituania), Ljubica Stojanovic (Serbia), Takuma Ishii (Japonia), Liepiņš Daumants (Letonia), Valentin Valentiyev (Ucraina) și Albertina Eunju Song (Coreea de Sud).

Juriul Secțiunii de Pian a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din Gabriel Tacchino  (președintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev și Alan Weiss.

Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 se va desfășura în datele de 20 și 21 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în data de 23 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Sold out

Biletele pentru Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv.