Care sunt miniștrii noului cabinet de la Londra

Boris Johnson, fostul primar al Londrei,  va fi ministru de externe în cabinetul condus de Theresa May, scrie The Independent.

Johnson a fost considerat favorit la funcţia de lider al Partidului Conservator şi premier, după ce britanicii au decis, la referendum, ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

 

Postul ministrului de finanțe va fi ocupat de Philip Hommond  – ministru de externe în cabinetul lui David Cameron, Hammond a avertizat că procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea dura până la şase ani pentru a fi finalizat, iar posibilitatea de a semna acorduri comerciale bilaterale între timp ar putea fi limitată.
Boris Johnson, fost primar al Londrei și unul dintre artizantii Brexit va avea funcția de ministru de externe. Johnson a fost considerat unul dintre favoriții la poziția de premier,insă a renunțat în mod suprinzător.

Liam Fox se află în fruntea unui minister nou înființat: cel pentru comerț internțional, care ar putea ajuta companiile afectate de Brexit.

David Davis este ministrul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – unul dintre cei mai cunoscuți conservatori, el a fost înfrânt de David Cameron în lupta pentru conducerea partidului.

Michael Fallon este unul dintre susținătorii rămânerii Marii Britanii în blocul comunitar și noul ministru al apărării, deși se declară eurosceptic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS