Confidenţialitate

Cardurile pentru ajutoare sociale au fost alimentate cu 250 de lei pentru luna august. Marcel Ciolacu: Noii beneficiari vor primi banii imediat ce vor fi emise cardurile pentru ei | AUDIO

Românii care au carduri cu ajutoare sociale pentru alimente au primit o nouă tranșă de 250 de lei – anunță premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

De la 1 iunie anul trecut, cei care se află în situații vulnerabile, precum pensionari, persoane cu dizabilități, familii monoparentale sau familii cu cel puțin 2 copii cu posibilități financiare reduse care au venituri sub anumite praguri stabilite, primesc de la Guvern, o dată la 2 luni, 250 de lei pe cardurile „Sprijin pentru România”.

Marcel Ciolacu: Aceste programe vor exista și din 2024

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pe luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea Statului. În acest moment există o diferență de 90.000 de noi beneficiari eligibili și imediat după ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane ele vor fi alimentate cu banii necesari. Din negocierile avute înainte de domnul ministru Boloș, în acest moment de domnul ministru Câciu, aceste programe vor fi prinse și din 2024 încolo”, a spus vineri, 18 august 2023, premierul României Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Boloș: Dacă CE nu aprobă măsurile fiscale, deficitul bugetar ar putea ajunge în jur de 7% din PIB. Dacă CE solicită măsuri mai dure, ce ne facem? | AUDIO