Caravana TIFF, la Timişoara

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, Caravana TIFF traversează orașele din România de 7 ani.

Pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii urmăresc filme recente premiate în festivaluri și succese de casă românești, europene și nu numai.

În perioada 28 august – 3 septembrie, Caravana TIFF poposeşte la Timişoara. Programul include povești de dragoste, comedii, thrillere și documentare.

Proiecţiile se desfăşoară în Grădina de Vară Capitol, în fiecare seară, de la ora 21.30.

Recomandat de Europa FM, proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor.

După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă.

Proiectul a fost implementat până în anul 2014 în toate cele patru teritorii, fiind co-finanţat de Uniunea Europeană, prin programul MEDIA.

Începând din anul 2015, Caravana TIFF este membră a Europa Cinemas, prima reţea de cinematografe ce promovează filmul european. Scopul său este de a acorda un sprijin financiar și operaţional cinematografelor ce se angajează să difuzeze un număr semnificativ de filme europene nonnaţionale și să propună activităţi de educaţie cinematografică pentru copii și tineri.

Fondată în 1992, reţeaua Europa Cinemas este prezentă în 619 orașe din 41 de ţări și cuprinde 1.037 de cinematografe și 2.537 de ecrane.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS