Caravana TIFF: „Câini”, câștigătorul Trofeului Transilvania, proiectat la Satu Mare

Filmul  „Câini”, câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2016, va fi proiectat în avanpremieră la Satu Mare, în cadrul Caravanei Filmelor TIFF.

Evenimentul va avea loc între 29 și 31 iulie, de la 21.45, în Pasajul Corneliu Coposu. Intrarea este liberă.

Thriller-ul scris și regizat de Bogdan Mirică îi are în distribuție pe trei dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu.

La Cannes, unde a câștigat Premiul criticii – FIPRESCI în secțiunea Un Certain Regard, a fost comparat cu multi-premiatul “No Country for Old Men”:

„Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puține surprize și revelații adevărate, debutul lui Mirică iese în față deopotrivă ca o surpriză și o revelație”, scrie Film Comment.

Din 23 septembrie, “Câini” va rula în cinematografele din toată țara.

Tot în cadrul Caravanei TIFF, spectatorii din Satu Mare vor avea ocazia să vadă câștigătorul statuetei pentru Cel mai bun film străin, Fiul lui Saul, în care joacă actorul clujean Levente Molnár, și un disaster movie spectaculos, “Valul ucigaș”, parțial realizat în România și propus de Norvegia la Oscar.

Satu Mare este unul dintre cele peste 15 orașe în care Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă, din iulie până în septembrie. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Mai multe detalii sunt de găsit pe site-ul www.tiff.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS