Confidenţialitate

Caravana TIFF ajunge pe Valea Jiului, la Mina Petrila

Pe 21 și 22 august Caravana Filmelor TIFF se oprește pe Valea Jiului, la Mina Petrila, locul care a inspirat și în care s-a filmat documentarul “Planeta Petrila”, care a primit în 2017 la TIFF Premiul Publicului Cinepub pentru filmul cel mai popular din secțiunea Zilelor Filmului Românesc.

Regizorul Andrei Dăscălescu a dedicat atunci premiul minerilor din Valea Jiului, dar și celor care luptă pentru principiile în care cred cu tărie, în ciuda obstacolelor „venite de sus”. Intrarea la proiecții este liberă.

În prima seară va fi proiectat controversatul “Foxtrot”, un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată inspirată de conflictul israeliano-palestinian, care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

Cea de-a doua seară de proiecții în Mina Petrila aduce pe ecranul caravanei “România Neîmblânzită”, în regia lui Tom Barton Humphreys, documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Toate detaliile sunt de găsit pe tiff.ro.