Caravana TIFF aduce la Timișoara 6 seri cu filme în aer liber

Caravana TIFF, ajunsă anul acesta la cea de-a 9-a ediție, revine la Timișoara, între 24 – 29 iulie, cu 6 filme în aer liber. Publicul cinefil le va putea urmări în Grădina de Vară Capitol, unde proiecțiile vor începe seară de seară de la ora 21:45.

Filmul „Charleston” deschide serile de cinema în aer liber la Timișoara. Un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno, „Charleston” este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Filmul urmărește povestea unui triunghi amoros și îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu.

Miercuri seară, de la 21:45, aflăm că „Banii sunt bani”/ „Money’s Money”. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori.

Controversatul „Foxtrot”, un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times), invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război. Povestea inspirată de conflictul israeliano-palestinian care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi proiectată la Timișoara joi, pe 26 iulie.

Vineri, pe 27 iulie, timișorenii îl vor cunoaște pe Caisă. În documentarul de debut al regizorului Alex Mavrodineanu, un antrenor de box care s-a jurat că nu mai profesează se răzgândește atunci când întâlnește un tânăr sportiv foarte talentat.

„Vara lui 1993″/ „Summer 1993”, debutul autobiografic al regizoarei catalane Carla Simón, urmărește povestea sensibilă a unei fetițe de 6 ani, nevoită să se adapteze noii sale vieți, în sânul unei alte familii, după dispariția mamei. Filmul a fost proiectat în secțiunea Generation Kplus în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, unde a și câștigat premiul pentru Cel mai bun lungmetraj. La Timișoara se vede sâmbătă, pe 28 iulie, de la ora 21:45.

Ultima seară încheie seria de proiecții în aer liber din Grădina de vară Capitol, cu „România Neîmblânzită”, în regia lui Tom Barton-Humphreys, documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică.

Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Producția fabuloasă va fi proiectată duminică seară, pe 29 iulie, iar sute de timișoreni sunt invitați să descopere imaginile impresionante care au cucerit publicul din întreaga țară și au stabilit noi recorduri în cinematografe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS