Confidenţialitate

Caravana Marii Uniri: Împreună suntem România!

Centenarul României reprezintă, în egală măsură, prilej de bucurie şi sărbătoare, dar şi de introspecţie. Istoria ne-a dat şansa la auto-determinare şi independenţă, la unitate şi unire acum 100 de ani.

Începând cu luna august, Europa FM se va afla în cele mai importante oraşe ale ţării pentru o serie de evenimente speciale dedicate Centenarului, la care vor participa jurnalişti, oameni de cultură, profesionişti şi lideri de opinie pentru a reflecta la ceea ce este şi ce poate deveni România.

O platformă de dialog permanent pentru oamenii României, interactivă şi transmisă live în mediul online.

Practic, şansa unei cât mai largi şi cuprinzătoare analize care să aducă în atenţie libertăţile, aspiraţiile, dorinţele, frustrările, valorile sau eşecul, meditaţia şi puterea exemplului, într-o zonă liberă, definită ca o serie de dezbateri şi evenimente denumite generic ”Împreună suntem România”.

Ce a mers bine în România de după Marea Unire? Dar rău? E România una dintre naţiunile norocoase ale Europei? E potenţialul ţării suficient exploatat? Ce ne ţine pe loc şi ce poate merge altfel? Cum arată România ideală?

Pe 26 august, la Muzeul Principia din Alba Iulia,  jurnalistul Teodor Tiţă l-a avut invitat pe sociologul şi analistul politic Barbu Mateescu.