Confidenţialitate

Carantinarea orașului Ineu, contestată în instanță de primar

Carantinarea orașului Ineu, din județul Arad, va fi contestată în instanță, a anunțat primarul localității, Călin Abrudan, care a postat miercuri seara pe contul său de Facebook ordinul semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, consideră măsura carantinării nu mai este oportună în acest moment.

Edilul mai spune că mai bine de jumătate dintre cazurile raportate sunt înregistrate în 2 spitale, care deservesc o întreagă regiune. Călin Abrudan consideră că și modul în care se analizează datele nu este tocmai corect. În Ineu se fac mai multe testări decât în alte localități, și deci numărul cazurilor descoperite este mai mare, dar asta nu înseamnă că în alte localități nu există cazuri multe, ci doar că nu sunt confirmate.

În aceste condiții, primarul Călin Abrudan consideră că măsura carantinării nu ar face decât să creeze probleme, pentru că o declarație în plus nu ar rezolva problema pandemică.

Primăria Ineu a contactat deja aceeași avocată care, pe data de 21 august, a câștigat în insanță anularea carantinei în comuna Seleuș, tot din județul Arad