Carantină la Spitalul de Pediatrie Sibiu

La spitalul Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu a fost instituită carantina, după ce mai mulți copii au fost diagnosticaţi cu gripă.

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a transmis că doi bebeluși de 3 și 8 luni din Sibiu au fost confirmați cu viruși gripali sezonieri, AH3 și AH1pdm09.

”S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă.

O probă recoltată de la un caz internat în spital (masculin, 8 luni din Sibiu) este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3.

Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boală”, a precizat Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

În ultima săptămâna numarul cazurilor cu infectii respiratorii a ajuns la 105, aproape triplu fata de săptămâna anterioară, în Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, unde a fost declarat focar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS