Confidenţialitate

Carantina în oraşul Timişoara s-ar putea prelungi cu o săptămână sau două, în funcție de recomandarea DSP

DSP Timis urmează să propună una dintre variante, peste 2 zile, când se vor împlini cele 2 săptămâni de când oraşul e în carantină.

Am stat de vorbă cu prefectul judetului Timiș, Zoltan Nemeth:

„De la data carantinării suntem în jurul cifrei de 7 ca rată de infectare pe municipiul Timișoara.  Rata este încă crescută, urmează ca DSP-ul să facă analiza de risc, să facă propunere de prelungire a carantinării sau nu, dar, la cum arată datele acum, cel mai probabil ne așteptăm ca propunerea să fie de prelungire a carantinării.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri, rata de infectare era de aproape 8 procente. Când a intrat în carantină oraşul Timişoara, în urmă cu aproape 2 săptămâni, rata era de 7%.

L-am întrebat pe prefect cum își explică înmulțirea cazurilor, deși oamenii nu au avut voie să iasă din case decât pentru a merge la serviciu și pentru cumpărături:

„Explicațiile specialiștilor sunt că de abia după 10 sau 14 zile putem vedea efectele carantinării, condițiile în care se respectă măsurile impuse și faptul că ne-ar ajuta să nu avem nici în regiune un trend crescător, astfel că, în momentul de față, s-ar putea ca analiza carantinării să nu arate de fapt rezultatele carantinării, ci să vină din perioada anterioară carantinării.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.