Confidenţialitate

Carantina în orașul Constanța a fost prelungită cu încă 14 zile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța a decis să prelungească măsura de carantină pentru orașul Constanța cu încă 14 zile.

Măsura va intra în vigoare vineri seara, la ora 20:00 și va fi valabilă timp de 14 zile. Incidența infectărilor se menține peste pragul de 10 la mia de locuitori.

Autoritățile au introdus în hotărârea de instituire a carantinei și permisiunea ca organizatorii secțiilor de votare, precum și alegătorii, să poată ieși la vot:

„Se permite, în data de 5 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum și a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale.

Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor și pentru efectuarea operațiunilor electorale, cu respectarea dispozițiilor Ordinului comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța.

Județul Constanța are în acest moment cea mai mare incidență a cazurilor de covid din țară: 7,15 imbolnăviri la mia de locuitori.

Și perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu o săptămână.

Este a patra săptămână în care se aplică măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului în acest oraș, unde incidența de infectare cu SARS Cov 2 a ajuns la 7,81 la mia de locuitori.