Captură-record de cocaină în Portul Constanța

O captură-record de 2,5 tone de cocaină a fost găsită de poliţişti într-un container în Portul Constanţa, care avea pereți dubli. Containerul frigorific era încărcat cu banane.

Vaporul venea din America de Sud, iar România era ţară de tranzit, marfa urmând să ajungă cel mai probabil pe piața din Europa.

Mai bine de un sfert din această cantitate a fost adusă, vineri dimineaţă, la sediul central al DIICOT cu trei maşini de Poliţie.

Anchetatorii ar urma să stabilească puritatatea drogurilor într-un laborator special. Din primele cercetări, cocaina ar avea o puritate de aproape 100%.

Cinci persoane, cetăţeni străini, au fost reţinute de procurori.

Aceasta este cea mai mare captură de droguri din Portul Constanţa.

Anchetatorii estimează că întreaga cantitate valorează 625 de milioane de euro. Cel mai probabil România era doar țară de tranzit pentru aceste droguri, însă nu știm în acest moment care era destinația.

Mai multe informații vor veni de la DIICOT într-o conferință de presă.

În ianuarie 2009, procurorii DIICOT din Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa ar fi găsit în incinta Portului peste o tonă de cocaină. Până acum fusese cea mai importantă captură. Drogurile fuseseră aduse din Brazilia de o reţea de traficanţi români şi spanioli.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS