Captură impresionantă de cocaină verde la Timișoara

12 kg de praf de cocaină verde și o persoană reținută. Acesta este bilanțul unei operațiuni a procurorilor Antidrog din Timișoara. Stupefiantele veneau din Columbia, aveau ca destinație intermediară Oradea și urmau sa ajungă în Spania. Pe piată drogurile, stupefiantele valorează peste 100.000 de euro.

Procurorii DIICOT Timișoara vorbesc de unul dintre cele mai pure stupefiante, praf de cocaină verde, un drog extrem de valoros pe piața neagră.
Drogurile au venit din Columbia printr-o firmă de curierat, ce are baza la Timișoara și urmau sa ajungă la o adresă din Oradea. In documentele de transport se preciza că este vorba de vopsea de păr.
Coletul a fost interceptat de procurorii DIICOT, care au stabilit că primul destinatar este o femeie de 42 de ani din județul Bihor.
Aceasta avea misiunea de a prelua pachetul pentru a-l trimite mai departe în Spania.
Anchetatorii l-au identificat rapid pe cel care avea sa primeasca drogurile.
Destinatarul, cunoscut drept Manolo, cetățean cu dublă cetățenie, spaniolă și columbiană, a aterizat aseară la București. Apoi s-a îndreptat spre Brăila. Acolo a fost capturat și adus sub escorta la Timișoara, unde a fost audiat de procurorii DIICOT, pe numele lui fiind emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Manolo este acuzat de complicitate la trafic international de droguri de mare risc.
Intreaga operatiune a beneficiat de sprijinul ofiterilor Serviciului Roman de Informatii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS