Confidenţialitate

Căpitanul Kane, după calificarea Angliei în finala EURO 2020: A fost o victorie diferită de altele, pe care a trebuit să o căutăm

Marcator al golului decisiv al victoriei Angliei contra Danemarcei (2-1), din prelungiri, în a doua semifinală de la EURO 2020, căpitanul Harry Kane a declarat că “a fost o victorie diferită de altele, pe care a trebuit să o căutăm”.

“Ce oportunitate mai mare ne-am fi dorit decât să disputăm finala de la EURO! Ne bucurăm, dar ne vom concentra rapid pe recuperare pentru duminică”, a adăugat el.

“Referitor la penalti [ratat – n. red], trebuie să spun că nu l-am executat la fel de bine ca de obicei, dar am avut şansa ca mingea să revină la mine. Uneori, lucrurile se întorc în favoarea ta şi, din fericire, a fost cazul pentru noi în seara asta”, a mai spus el.

“Am fost conduşi şi este pentru prima oară când am rămas calmi, nu ne-am panicat. Ne-am creat ocazii imediat după aceea. Schmeichel a avut o super intervenţie şi apoi a venit golul lui Raheem (Sterling), iar noi am controlat jocul în repriza secundă, creându-ne ocazii. Finala va fi un moment special. Va fi un câştigător şi un perdant, iar noi vom face totul pentru a fi de partea învingătorilor”, a adăugat Harry Kane.

Selecţionata Albionului s-a calificat în finala EURO 2020, în urma victoriei reuşite în faţa Danemarcei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei.

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la EURO şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966.

Englezii s-au impus printr-un gol marcat dintr-un penalty uşor acordat, pe care Harry Kane nu a reuşit să-l transforme (104), dar atacantul lui Tottenham a avut prezenţa de spirit de a urmări faza şi a reluat în plasă mingea respinsă de portar. Danezii au deschis scorul prin Mikkel Damsgaard (30), Anglia egalând relativ repede, prin autogolul lui Simon Kjaer (39).

Finala EURO 2020 se va juca duminică, de la ora 22.00, pe Stadionul Wembley.