Confidenţialitate

Capitala Tineretului din România: Șapte orașe, în competiție

Alba Iulia, Baia Mare, Galați, Iași, Ploiești, Satu Mare și Suceava s-au înscris anul acesta în competiția pentru titlul de Capitală a Tineretului din România.

Câștigătorul urmează să primească un premiu în valoare de 50.000 de euro.

Este cea de-a doua competiție organizată în cadrul acestui program național, program care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015.

În acest moment, titlul este deținut de Bacău, oraș care va preda ștafeta pe 2 mai 2018, de Ziua Națională a Tineretului.

Premiul de 50.000 de euro reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Evaluarea proiectelor înscrise se va face în două etape.

Juriul este unul independent, format din reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de tineret, ai mediului privat, ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare și ai unor instituții publice.

Prima etapă constă în evaluarea formei simplificate a candidaturilor, în urma căreia vor fi desemnate, în luna august, orașele finaliste.

Apoi, acestea vor depune candidaturile complete până în data de 15 octombrie, urmând ca orașul câștigător să fie anunțat pe 12 noiembrie, în actuala Capitală a Tineretului din România, Bacău.