Confidenţialitate

Cântăreața Macy Gray îi cere lui Joe Biden să schimbe steagul SUA pentru a reflecta diversitatea

Cântăreaţa Macy Gray a propus preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris, într-o scrisoare deschisă, ca steagul american să fie actualizat pentru a reprezenta diversitatea populaţiei Statelor Unite, relatează Newsin.

Gray a subliniat că actualul steag „nu mai reprezintă democraţia şi libertatea” și a făcut referire la drapelul războiului civil, conceput ca simbol al opoziţiei abolirii sclaviei, dar şi la revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Ea susține că steagul „a fost deturnat ca un cod pentru o anumită convingere”.

„Nu este corect să fim forţaţi să îl onorăm. Este timpul pentru un nou steag”, a mai scris Gray.

Legat de dungile de pe steag, Macy Gray a făcut referire la documentele Smithsonian care spun că dungile albe reprezintă puritatea şi inocenţa. „America este mare. Este frumoasă. Pură nu este. Este zdrobită şi făcută bucăţi. Cum ar fi dacă dungile ar fi aproape albe?”.

Gray a mai susţinut că steagul ar trebui să includă 52 de stele – D.C. şi Puerto Rico între ele, despre care a spus că au făcut timp de decenii lobby pentru a fi considerate state.

„Dacă stelele ar reprezenta culorile noastre, ale tuturor – culoarea pielii voastre şi a mea – precum tonurile melaninei? Pătratul albastru reprezintă vigilenţa şi perseverenţa, iar dungile roşii, valorile. America este toate aceste lucruri”.

După 62 de ani, a adăugat ea, „în 2021, ne-am schimbat şi este timpul pentru o transformare, una care să reprezinte toate statele şi pe noi toţi”.