Confidenţialitate

Cântăreața Jennifer Hudson, la aniversare | VIDEO

Născută la 12 septembrie 1981, în Chicago, Illinois, Jennifer Hudson a învăţat la Liceul Dunbar Vocational, pe care l-a absolvit în 1999. S-a înscris la cursurile Universităţii Langston, apoi la Colegiul Kennedy-King.

Fascinată de dive precum Whitney Houston, Aretha Franklin şi Patti LaBelle, la vârsta de şapte ani a început să cânte în corul bisericii din apropiere şi să ia cursuri de teatru la nivel de amatori.

În 2004, a fost acceptată printre concurentele la spectacolul-concurs televizat American Idol, unde a făcut senzaţie interpretând piesa “Circle of Life” a lui Elton John, fiind eliminată din competiţie două săptămâni mai târziu, printr-o decizie controversată a juriului.

În 2009, MTV a inclus-o în topul şase al celor mai bune concurente din istoria concursului, iar un an mai târziu, Los Angeles Times a plasat-o pe locul al treilea în clasamentul celor mai bune voci ale aceluiaşi concurs.

În 2006, Jennifer Hudson a susţinut un duet cu Meat Loaf, pe acordurile piesei “The Future Ain’t What It Used to Be”. În luna septembrie a aceluiaşi an, a cântat live, pentru Fox Chicago, şlagărul “Over It”.

A debutat pe marele ecran în musicalul “Dreamgirls”, alături de Jamie Foxx, Beyonce Knowles şi Eddie Murphy. Interpretarea piesei “And I Am Telling You I’m Not Going” a fost elogiată de critici.

Rolul Effie White i-a adus 29 de premii şi distincţii pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. Printre acestea, se numără Oscarul, premiul BAFTA şi Globul de Aur. Impactul debutului său în cinematografie a fost comparat cu cel al Barbrei Streisand în “Funny Girl”, din 1968.

În martie 2007, a devenit prima cântăreaţă afro-americană de pe coperta revistei Vogue.

Primul său album a fost lansat în 2008. Intitulat, simplu, “Jennifer Hudson”, a ocupat, din prima săptămână, locul al doilea în topul Billboard Hot 100 şi i-a adus artistei premiul Grammy la categoria Cel mai bun album R & B.

Următoarea sa realizare discografică a fost “I Remember Me”, datat 2009, un nou succes în clasamentele internaţionale. Al treilea album semnat de Hudson, “JHUD”, a fost apreciat pentru influenţele de R & B specifice anilor ’70, combinate cu sonorităţi moderne.

Pe marele ecran, a avut roluri principale şi secundare în filme precum: “Sex and the City” (2008), unde a jucat alături de Sarah Jessica Parker; “Fragments” (2008), din a cărui distribuţie a făcut parte şi Forest Whitaker; “The Secret Life of Bees” (2008); “Winnie” (2011), unde a interpretat rolul lui Winnie Mandela; “Black Nativity” (2013), unde i-a dat, din nou, replica lui Whitaker; “Sandy Wexler” (2017), o comedie romantică cu Adam Sandler în rol principal; “Cats” (2019).

Pe micile ecrane, Jennifer Hudson a încântat telespectatorii cu rolurile Veronica Moore din serialul “Smash” (2012) şi Michelle White în “Empire” (2015).

În februarie 2009, a interpretat Imnul Naţional al SUA la evenimentul Super Bowl din Tampa, Florida. În ianuarie 2013, a fost invitată să cânte piesa “I’ll Fight” la balul de inaugurare organizat la Casa Albă în onoarea începerii celui de-al doilea mandat al lui Barack Obama.

În 2020, revista Time a inclus-o pe Jennifer Hudson în topul celor mai influente 100 de personalităţi, potrivit time.com.

În octombrie 2008, viaţa cântăreţei s-a transformat în coşmar, când mama, fratele şi nepotul ei de şapte ani au fost găsiţi ucişi, ciuruiţi de gloanţe. Principalul suspect a fost William Balfour, fostul soţ al surorii cântăreţei, condamnat la închisoare pe viaţă în mai 2012.

În 2021, Jennifer Hudson o interpretează pe Aretha Franklin în filmul biografic “Respect”, inspirat din viaţa legendarei cântăreţe de muzică soul.