Cântăreața belgiană Maurane, găsită fără suflare în locuință | VIDEO

Claudine Luypaerts, cântăreaţa belgiană cunoscută sub numele de Maurane, a fost găsită moartă luni seara la domiciliul său din Bruxelles, la vârsta de 57 de ani, la câteva zile după ce îşi anunţase pe reţelele de socializare reîntoarcerea pe scenă după zece ani de absenţă, relatează Agepres, citând AFP.

Decesul nu este considerat suspect, potrivit anchetatorilor.

Autopsia va stabili cauzele exacte ale morţii artistei.

Născută la 12 noiembrie 1960, la Ixelles, dintr-o mamă pianistă şi un tată director al unei academii de muzică, Maurane este cunoscută în Franţa din anii 1980, mai ales după participarea sa la comedia muzicală ‘Starmania’ coprodusă de Michel Berger, şi mai recent pentru a fi fost membră a juriului în programul de televiziune ‘La Nouvelle Star’.

Mai multe apariţii pe scenă în Belgia cu ocazia omagiilor aduse lui Jacques Brel lăsau să se întrevadă o relansare a carierei sale după numeroşi ani de absenţă. Cântăreaţa îşi anunţase reîntoarcerea în ultimele zile pe reţelele de socializare.

Sâmbătă şi duminică, Maurane interpretase câteva piese ale lui Brel în duet cu alţi artişti cu ocazia unui miniconcert, iar apoi a unui festival în aer liber în prezenţa a mii de persoane.

Maurane pregătea un turneu programat în primăvara anului 2019, înainte de lansarea în toamna aceasta a unui album dedicat lui Jacques Brel, cu ocazia comemorării a 40 de ani de la moartea marelui artist.

 

Pe marile ecrane, cântăreața a jucat alături de François Cluzet, în „Le Collier rouge”, cel mai recent film al regizorului Jean Becker, lansat pe ecrane la începutul anului acesta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS