Confidenţialitate

Cannes 2021: Lungmetrajul „Titane”, câștigătorul Palme d’Or într-o gală lipsită de suspans | VIDEO

Regizat de franțuzoaica Julia Ducournau, lungmetrajul fantasy-horror „Titane” a fost recompensat sâmbătă seară cu trofeul Palme d’Or, la finalul celei de-a 74-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Din cauza unei gafe, ceremonia a fost lipsită de suspans.

Din greșeală, preşedintele juriului, Spike Lee, a dezvăluit numele marelui câștigător la începutul galei.

Julia Ducournau nu a urcat imediat pe scenă pentru a accepta premiul, ci a aşteptat până la anunţul formal de la sfârşitul ceremoniei.

În conferința de presă, Spike Lee şi-a cerut scuze pentru gafă.

Cineastul italian Marco Bellocchio și actrița americană Jodie Foster au fost recompensați cu trofee Palme d’Or onorifice, la gala de închidere.

Din juriul ediţiei 2021 au mai făcut parte cântăreaţa franceză Mylene Farmer, actriţele Maggie Gyllenhaal şi Melanie Laurent, regizoarea Jessica Hausner, regizorul brazilian Kleber Mendonca Filho, regizoarea franceză Mati Diop şi actorii Tahar Rahim şi Song Kang-ho.

Ceremonia s-a desfășurat cu un întreg set al măsurilor de siguranţă în contextul pandemic actual, dar şi cu prezenţa vedetelor pe covorul roșu.

Reprezentând România, lungmetrajele „La Civil” şi „ „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste” au fost premiate la Cannes.