Confidenţialitate

Cannes 2016: Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru regie

Cristian Mungiu a a câştigat premiul pentru regie, pentru lungmetrajul “Bacalaureat”, la gala celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.
Regizorul român împarte în acest an premiul cu Olivier Assayas, recompensat cu aceeaşi distincţie pentru lungmetrajul “Personal Shopper”.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiția oficială de la Cannes. Până acum, filmele lui Cristian Mungiu au fost recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, și cu premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru “După Dealuri”.

“Bacalaureat”, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de “Fotografii de familie”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi, potrivit sinopsisului peliculei.

În rolurile principale sunt distribuiți actorii Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Ei îi au alături pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.