Confidenţialitate

Canicula restricționează circulația vehiculelor de mare tonaj

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că joi, vineri și sâmbătă vor fi instituite restricții de circulație pentru mașinile de peste 7,5 tone pe majoritatea drumurilor din țară.

Astfel, restricțiile vor fi impuse între orele 12.00 și 20.00 pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

„Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie”, precizează CNAIR.

Potrivit companiei, măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Sunt exceptate de la această măsură, printre altele, transporturile de persoane, cele de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, poștale, cu echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate și transporturile militare.