Canicula face victime: Un bărbat de 60 de ani din Galați a murit pe stradă

Bărbatul răpus de căldură avea 60 de ani  și s-a prăbușit în fața blocului în care locuia. Fusese cu treburi prin oraș, pe la orele prânzului, când termometrele arătau 36 de grade la umbră. Echipajele SMURD au încercat să îl resusciteze, timp de o oră, însă fără niciun rezultat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, joi, că printr-un apel la 112 s-a semnalat faptul că un bărbat de aproximativ 60 de ani este căzut pe stradă, în faţa unui bloc din municipiul Galaţi.

„Apelul a fost în jurul orei 13.00 şi s-a semnalat că un bărbat, de aproximativ 60 de ani, este căzut pe stradă, în faţa blocul M2, de pe strada George Coşbuc. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj medical cu autospeciala SMURD de tip B, s-au efectuat manevrele de resuscitare, dar bărbatul, aflat în stop-cardiorespirator, nu a mai putut fi salvat”, a spus Eugen Chiriţă.

Un alt caz grav a fost cel al unui băiat de 16 ani, care a fost adus de urgență cu elicopterul la Spitalul de Urgență din Galați, după ce a făcut insolație și a fost la un pas de înec. Tânărul era pe o plajă neamenajată de pe malul Dunării, la Cotul Pisicii.

Celelalte 11 persoane afectate de căldură au fost tratate de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță din Galați. Toate sunt în afara oricărui pericol. Sunt majoritatea femei, victimele zăpușelii, au vârste cuprinse între 23 și 90 de ani.

În cele două zile de caniculă, peste 250 de oameni din Galați au sunat la 112 să ceară ajutor la salvare. Numărul apelurilor de urgență a crescut cu 40% față de o perioadă obișnuită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS