Canicula face primele victime (AUDIO)

Un bărbat de 75 de ani din Galați, care suferea de mai multe boli, nu a rezistat căldurii și a căzut pe stradă.

La Focșani, un bărbat de 63 de ani, angajat al primăriei a fost răpus astăzi de caniculă. Acesta suferea de afecțiuni cardiace.

La Galați martorii au sunat repede la 112, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Apropiații spun că l-au rugat să nu iasă din casă pe căldură, mai ales că termometrele au indicat astăzi la Galați 37 de grade Celsius.

În ultimele zile, numărul celor care au cerut ajutor a crescut – spune medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanță din Galați.

La Focșani, un bărbat, angajat al primăriei, era într-un tractor când a început să se simtă rău. Colegii i-au sărit imediat în ajutor și i-au dat apă ca să-și revină, dar el a refuzat să lase treaba și până la urmă a picat secerat. Îngroziți, oamenii au chemat o ambulanță, iar medicii au reușit să-l resusciteze pe bătrân, care era cunoscut cu afecțiuni cardiace. Pe drumul spre spital, însă, omul s-a stins și nu a mai putut fi readus în simțiri pentru a doua oară. Polițiștii, dar și Inspectorii de Muncă au demarat o anchetă și vor să afle dacă Primăria le-a asigurat angajaților apă, așa cum prevede legislația.