Candidaturile pentru congresul extraordinar al PSD, validate

Reunit în şedinţă, Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, toate candidaturile depuse pentru Congresul extraordinar de sâmbătă.

Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu se vor înfrunta în cursa pentru postul de preşedinte executiv, lăsat liber de Nicolae Bădălău.

Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu se duelează pentru postul de secretar general.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi, candidează Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti – Ilfov), Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu (regiunea sud-vest), Roxana Mânzatu, Adrian Ţuţuianu, Şerban Valeca şi Cătălin Rădulescu (regiunea Muntenia), Lucreţia Roşca şi Marian Oprişan (regiunea sud-est), Carmen Dan şi Gabriel Vlase (regiunea nord-est), Doina Pană şi Gabriel Zetea (regiunea nord-vest), Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea vest) Roxana Mânzatu şi Bogdan Trif (regiunea Regiunea Transilvania – centru).

Congresul extraordinar se va desfășura, sâmbătă, la Sala Palatului.

Un grup al răzvrătiţilor a criticat faptul că s-au schimbat regulile pentru alegerea celor 16 vicepreşedinţi, funcţii care trebuie împărţite în mod egal între bărbaţi şi femei. Liviu Dragnea – care nu îşi mai pune mandatul pe masă – este suspectat că încearcă să îşi îndepărteze contestatarii din structura de vârf a partidului.

În prag de congres, un sondaj de opinie realizat de IMAS a sugerat că PSD se prăbuşeşte în preferinţele electoratului, ajungând la un scor de doar 28%, sub PNL. Încrederea în Liviu Dragnea ar fi scăzut sub 10%. Fruntaşul social-democrat a comentat ironic cifrele, fiind convins că lucrurile se vor tranşa la următoarele alegeri legislative.

Un protest inedit este anunţat pentru sâmbătă, în faţa Sălii Palatului, unde se va desfăşura congresul PSD.

Manifestanţii ar urma să afişeze la intrare pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite din programul de guvernare, dar şi cu găleţi pline cu lapte, ouă, ulei, pâine, carne sau alte alimemente care ar urma să se scumpească.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS