Candidatura lui Ioan Mircea Paşcu pentru comisar european fără portofoliu a fost retrasă

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu nu va deveni comisar European fără portofoliu.

Candidatura lui a fost retrasă în această dimineaţă. Potrivit presei străine, miza acestei funcţii era o pensie de aproape 20.000 de euro pentru fostul europarlamentar.

Dacă ar fi devenit comisar European fără portofoliu, chiar şi câteva luni, ar fi încasat o pensie care reprezintă între 45 şi 60 % din salariul unui comisar.

Adică aproximativ 20.000 de euro, pe lună, fără alte beneficii.

Publicaţia Der Spigel scria zilele trecute într-un articol intitulat „6 săptămâni fără prea multă muncă, dar recompense regești și pensie pe viață”, că o posibilă numire în funcția de comisar european al lui Ioan Mircea Pașcu până în noiembrie este o lovitură de imagine negativă care „ar întări prejudecățile mai puțin frumoase despre UE”.

Mircea Paşcu ar fi urmat să-I ia locul Corinei Creţu, devenită europarlamentar, doar pentru câteva săptămâni, până la începerea activităţii noii Comisii Europene , la 1 noiembrie.

În aceeaşi situaţie se afla şi un candidat din partea Estoniei. Cei doi urmau să fie audiaţi de o comisie a Parlamentului European.

Guvernul de la Talin şi-a retras candidatul încă de luni. Cel de la Bucureşti a făcut-o astăzi, după mari presiuni de la Bruxelles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS