Candidati mai scunzi la Scoala de Politie

După ce a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, Ministerul de Interne a decis să primească la examenele de admitere la şcolile postliceale şi candidaţi mai mici de înălţime.

Criteriile fizice rămân însă neschimbate la Academia de Poliţie.

Decizia de a modifica baremul de înălţime pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Politie de la Câmpina vine după ce Consiliul pentru Combaterea Discriminării a sancţionat Ministerul de Interne. Mai multe persoane au reclamat faptul că nu au fost primite la examen din cauza înaltimii prea mici.

Dacă până acum înălţimea băieţilor trebuia să fie de minimum 1,70 m, iar a fetelor de 1,65 m, la examenul de admitere din acest an, candidaţii pot fi şi cu 5 centimetri mai scunzi.

Important de precizat este faptul ca decizia este valabila doar în cazul şcolilor postliceale ale Ministerului de Interne de la Câmpina și Cluj și nu se aplică în cazul candidaţilor care optează pentru Academia de Poliţie.

În acest an, la Şcoala de Agenți de Poliţie Câmpina au fost alocate 510 locuri, iar înscrierile se vor încheia la mijlocul lunii august.