Confidenţialitate

Candidata Franţei pentru comisar european a fost respinsă

Candidata Franței pentru comisar European, Sylvie Goulard, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul Europan după a doua audiere.

Au fost 82 de voturi împotriva, doar 29 pentru și 1 abțiere.

Goulard, care face parte din grupul Renew Europe din PE, condus de Dacian Cioloș, este al treilea candidat pentru un post de comisar din echipa Ursulei von der Leyen care pică după audierile din comisiile de specialitate din PE, după candidații României și Ungariei, Rovana Plumb și László Trócsányi.

Anunţul a fost făcut de Manon Aubry, membru în Comisia pentru Afaceri Judiciare.

Aceasta a scris pe Twitter că, în cadrul Comisiei pentru afaceri juridice, majoritatea grupurilor a votat împotriva desemnării lui Goulard Sylvie, invalidându-și astfel argumentul cu privire la integritatea și absența conflictelor de interese.

Comisia i-a cerut lui Goulard clarificări suplimentare cu privire la dosarul pe care îl are la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și a interogat-o cu insistență pe tema banilor pe care i-ar fi primit din colaborarea cu Institutul Berggruen din SUA, în perioada 2013-2016, în calitate de consultant, în timp ce era eurodeputat.

Din acest motiv, Goulard a fost acuzată de conflict de interese, au transmis surse din comisia de specialitate care a audiat candidatul francez miercuri.