Când trebuie să ne îngrijoreze durerea de cap

Organismul uman are numeroase metode de a trage semnale de alarmă, iar durerea este una dintre ele.

Deși migrenele și durerile de cap sunt rareori simptomele unei boli serioase, ocazional sunt rezultatul unor afecțiuni importante, precum o tumoră sau un vas de sânge spart.

Astăzi discutăm despre situațiile în care durerea de cap este o condiție care necesită asistență medicală de specialitate, de urgență.

Asocierea cu simptome neurologice precum slăbiciune musculară, amețeală, pierderea echilibrului, dificultăți la vorbire sau paralizii este foarte severă și are drept cauză un atac vascular cerebral. Persoanele din jur observă schimbări în comportamentul celui afectat. Pot apărea confuzia și convulsiile. Nu ignorați vederea dublă, încețoșată și cu puncte negre distribuite în câmpul vizual.

Este necesar să ne prezentăm la medic dacă durerea de cap este însoțită de febră și dificultăți de respirație. Asigurați-vă că nu aveți pete roșii pe piele. Drept cauză este posibilă o infecție.

Dacă ați suferit o lovitură la cap trebuie să consultați medicul atunci când durerea persistă și dacă simțiți o presiune crescută la nivelul cutiei craniene. Greața și vărsăturile sunt și ele simptome îngrijorătoare.

Nu ignorați durerile de cap severe apărute brusc în timpul zilei sau care trezesc noaptea din somn.

Durerea de cap se dezvoltă în urma dilatării vaselor sangvine și creșterii fluxului de sânge. De asemenea, schimbările meteorologice, consumul de alcool și fumatul pot declanșa spasmul arterelor cerebrale.