Confidenţialitate

Canada va anunţa în toamnă la ce concluzie a ajuns în cazul eliminării vizelor pentru cetățenii români şi bulgari

Informația apare pe site=ul Novinite, pe surse, după întrevederea reprezentanţilor celor 3 țări (România, Bulgaria şi Canada), găzduită la Bruxelles de Comisarul UE pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum, a transmis că rezultatele evaluărilor vor fi anunţate în toamnă, când ar putea fi stabilit și un calendar pentru eventualitatea eliminării vizelor de călătorie pentru cetăţenii români şi bulgari.

Țara noastră şi Bulgaria trebuie să îndeplinească o serie de criterii tehnice înainte de a obţine eliminarea vizelor de călătorie în Canada. De altfel, o comisie canadiană de evaluare a vizitat deja România luna trecută. Evaluarea Bulgariei va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Comisarul european pentru migrație Dimitris Avramopoulos a semnalat că obiectivul Uniunii Europene este obţinerii eliminării vizelor de călătorie în Canada pentru toţii cetăţenii europeni.

Discuţiile au început în contextul în care Uniunea Europeană şi Canada speră să semneze anul acesta Acordul de liber schimb. Procedura ar putea fi îngreunată, România și Bulgaria condiționînd un vot pozitiv de eliminarea vizelor pentru cetățenii lor.