Confidenţialitate

Canada: Unii angajați din sănătate vor continua să meargă la muncă chiar dacă au Covid | AUDIO

În Quebec, unii angajați din sănătate vor merge în continuare la locul de muncă chiar dacă se infectează cu COVID. În ultima perioadă, provincia canadiană a stabilit noi recorduri de infectări de la o zi la alta.

Ministrul Sănătății spune că măsura a fost luată pentru ca lipsa de personal să nu împiedice desfășurarea activității în spitale. În Quebec numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut odată cu apariția variantei Omicron. La începutul săptămânii, această provincie a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice regiune din Canada în timpul pandemiei – 12.833 de cazuri noi.

Persoanele care, odată infectate, trebuie să meargă în continuare la spital să lucreze vor fi stabilite în funcție de o listă de priorități și management al riscului, explică ministrul. Mai multe sindicate au denunțat măsura controversată. Rejean Leclerc, președintele unuia dintre sindicate, a spus că permiterea medicilor infectați să se întoarcă în spital este ca și cum „ai lăsa lupul să intre în țarcul oilor”, deoarece lucrătorii infectați și neinfectați trec unul pe altul pe hol și împart aceeași cantină.

Quebec va oferi, de asemenea, o a treia doză de vaccin COVID-19 tuturor celor peste 18 ani începând cu 4 ianuarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Citește și: Alaska: Iarnă neobișnuit de caldă, cu medii de temperatură de peste 15,5 grade Celsius | AUDIO